ARGONIT Moderator
Number of posts : 128 Location : de_dust2 Job/hobbies : footboll/sex Humor : counter-strike / lips kissing :) Registration date : 2009-01-08
| Subject: Cilët janë Hakerat më të njohur të gjitha kohërave? Mon Jan 12, 2009 4:54 pm | |
| Kevin Mitnik - Ministria e drejtësisë e SHBA e kishte shpallur atë kohë si kriminelin kompjuterik më të kërkuar të të gjitha kohërave. Kur i kishe 12 vjet kishe gjetur mënyrën se si të mashtrojë "Punchcard" sistemin që atë kohë përdornin autobusat, dhe Mitnik e kishte shfrytëzuar për tu vozitur pa pagesë nëpër Los Angeles. Në shkollën e mesme mirrej me mashtrime telefonike. Mashtrimin e parë më të madh, ku kishte përfituar me miliona dollarë e kishte kryer në vitin 1979. Një kohë kishte filluar edhe ta përgjonte FBI, cka kishte konstatuar se ai ishte gabimi më i madh i tij. Ishte arrestuar dhe burgosur për 5 vite. Sot ai mirret me mbrojten në internet tek disa firma më të mëdha në botë. 2. Jonathan James - Është njëri ndër të parët e akuzuar për hakerizëm edhe atë si 16 vjeçar. Kishte arritur të futet në Ministrinë e mbrojtjes së SHBA duke i infektuar me "trojan". Disa herë ishte kyqur edhe në serverat e NASA. Ndër shumë denimet, ai ishte gjykuar edhe me ndalimin e përdorimit të kompjuterit. 3. Kevin Poulsen - i njohur edhe si Dark Dante i cili me aktivitetet e tija kriminele me kompjuter kishe fotuar një "Porsche", duke i marrë të gjitha linjat telefonike, 102, në një radio stacion në Los Angelos, kusht i cili për të fituar çmimin Porsche. Zyrtarisht njihet edhe si i vetmi Haker i cili ka arritur të hyjë në bazën e FBI. I arrestuar edhe i gjykuar me 5 vejt burgim. Pasi doli nga burgu, ndihmoi policinë për të zbuluar dhe kapur pedofilët në internet. 4. Linus Torvalds - Njëri ndër themeluesit e sistemit operativ me emër të njejtë "Linux", i cili edhe ka marrë emrin e tij. Për dallim nga të tjerët, ai dijen e tij nuk e ka përdorë për të përfituar materlialisht, por përdorusve t'i ofrojë një sistem operativ pa pagesë, çka dhe "Linux" është. Bën pjesë në vizionarët kompjuterik të cilët me ndikimin e tyre kanë përparuar shumë teknologjinë kompjuterike. argonitt. | |
|
najke Admin
Number of posts : 66 Age : 31 Registration date : 2009-01-07
| Subject: Re: Cilët janë Hakerat më të njohur të gjitha kohërave? Mon Jan 12, 2009 5:05 pm | |
| thenks per post , ma merr menja qe shum njerzve i inetereson ky tripi hakerave | |
|
ARGONIT Moderator
Number of posts : 128 Location : de_dust2 Job/hobbies : footboll/sex Humor : counter-strike / lips kissing :) Registration date : 2009-01-08
| Subject: Re: Cilët janë Hakerat më të njohur të gjitha kohërave? Mon Jan 12, 2009 5:43 pm | |
| kujt i pelqen haker`imi i pelqen me dit per hakerat e par .. prej qytyne kan vazhdu hapat e hacker`imit | |
|
najke Admin
| Subject: Re: Cilët janë Hakerat më të njohur të gjitha kohërave? Mon Jan 12, 2009 5:47 pm | |
| une jom i kallt mas hackit valla qata em interesojn shum qitoo sene sipas mendimit tem sen mat fort se hacki ska nese perdoret per qellime t'mira | |
|
ARGONIT Moderator
| Subject: Re: Cilët janë Hakerat më të njohur të gjitha kohërave? Mon Jan 12, 2009 5:48 pm | |
| ma heret u pata smu per hack kisha qef me dit gjithqka:S e lypsha ton diten en net .. tash sma nin fort;. kom qef mi percjjell qito senet elementare etc. | |
|
najke Admin
| Subject: Re: Cilët janë Hakerat më të njohur të gjitha kohërave? Mon Jan 12, 2009 5:49 pm | |
| valla une gjith jom kon i kallt mas hackit munona gjith me gjet sene sa mat reja per hack shum o trip sen , me dit me perdor hackin per tmir | |
|
Max-Admin Admin
Number of posts : 192 Age : 31 Location : Prishtine Job/hobbies : Rap Humor : Basket Registration date : 2009-01-07
| Subject: Re: Cilët janë Hakerat më të njohur të gjitha kohërave? Mon Jan 12, 2009 11:01 pm | |
| zdi qa sem bojke diqka pc mos u kon naj njoi pej qitynve uhauhahua jo em pelqen hack veq jo teper si kta po mi mujt mi dit do sene mos me pas prob. thenx per post | |
|
ARGONIT Moderator
| Subject: Re: Cilët janë Hakerat më të njohur të gjitha kohërave? Mon Jan 12, 2009 11:57 pm | |
| kena na hakera amo jo qishtu , e kena bomm3rangun qe ti qet n2 gujt weba`t e shkive rusve etc : ). | |
|
Sponsored content
| Subject: Re: Cilët janë Hakerat më të njohur të gjitha kohërave? | |
| |
|